Assalamualaikum w.b.t.,

Hidup di dunia yang sementara ini banyak mengabui mata kita tentang matlamat kehidupan yang sebenarnya. Kita semakin terdesak dengan himpitan kehidupan dan berlumba-lumba untuk mencari kehidupan yang lazimnya lebih menampakkan keduniaa semata-mata.
Apakah ada di antara pelaburan yang semakin hari semakin kurang diberikan tumpuan? Namun, apakah kita menidakkan keperluan yang perlu kita sediakan di dunia bagi persediaan akhirat? Bagaimanakah pula pelaburan di dunia yang wajar dilakukan untuk persediaan akhirat kita? Wajar rasanya kita sama-sama bincangkan dan jadikan maklumat bersama ini sebagai panduan kita merentasi dunia untuk menempah tempat yang selesa di akhirat kelak, insyaallah.

Pandangan serta komen rakan-taulan, pak-pak ustaz, profesionalis, akauntan, hartawan, dermawan, pak/mak wan dan sebagainya boleh dikongsi untuk dijadikan panduan disamping memperkuatkan ukhwah sesama kita. Sila diemailkan pandangan anda ke mryteratak@gmail.com.


Wassalam.
5/11/2009
------------
Pemberitahuan: Semua maklumat di blog ini adalah pandangan peribadi melainkan dinyatakan sebaliknya. Sila rujuk kepada institusi atau badan yang berkaitan untuk maklumat lebih lanjut. Sebarang rujukan dari blog ini adalah risiko sendiri.Pengarang tidak bertanggungjawab di atas sebarang masalah yang timbul disebabkan oleh bahan diblog ini.

Wednesday, February 23, 2011

Can FBM-KLCI Reach 1700++ Point By Year End?

A, If Malaysia GE really this year, I believe it will be pushed up to show national economy momentum. Issue that need  a careful monitoring such petrol hike up, inflation (rising up cost of living), middle east sentiment, USD/RM ratio and etc will jeopardize new high momentum.


Can below counter  be considered? GLC/Proxy?:

1) Malayan Banking Bhd (TP RM10.80), good results for 2Q already out.


2) Sime Darby Bhd (TP RM10.20) , how about the big lost last year?

3) Gamuda Bhd (TP RM5.25), who link what? MRT project?


4) SP Setia Bhd (TP RM7.70), property still intact?

5) AirasiaBhd (TP RM3.20), petrol bubble? fuel surcharge?


6) Dayang (TP RM3.40), OnG and Sarawak theme.

Ref: theedgemalaysia.com

No comments:

Post a Comment