Assalamualaikum w.b.t.,

Hidup di dunia yang sementara ini banyak mengabui mata kita tentang matlamat kehidupan yang sebenarnya. Kita semakin terdesak dengan himpitan kehidupan dan berlumba-lumba untuk mencari kehidupan yang lazimnya lebih menampakkan keduniaa semata-mata.
Apakah ada di antara pelaburan yang semakin hari semakin kurang diberikan tumpuan? Namun, apakah kita menidakkan keperluan yang perlu kita sediakan di dunia bagi persediaan akhirat? Bagaimanakah pula pelaburan di dunia yang wajar dilakukan untuk persediaan akhirat kita? Wajar rasanya kita sama-sama bincangkan dan jadikan maklumat bersama ini sebagai panduan kita merentasi dunia untuk menempah tempat yang selesa di akhirat kelak, insyaallah.

Pandangan serta komen rakan-taulan, pak-pak ustaz, profesionalis, akauntan, hartawan, dermawan, pak/mak wan dan sebagainya boleh dikongsi untuk dijadikan panduan disamping memperkuatkan ukhwah sesama kita. Sila diemailkan pandangan anda ke mryteratak@gmail.com.


Wassalam.
5/11/2009
------------
Pemberitahuan: Semua maklumat di blog ini adalah pandangan peribadi melainkan dinyatakan sebaliknya. Sila rujuk kepada institusi atau badan yang berkaitan untuk maklumat lebih lanjut. Sebarang rujukan dari blog ini adalah risiko sendiri.Pengarang tidak bertanggungjawab di atas sebarang masalah yang timbul disebabkan oleh bahan diblog ini.

Thursday, November 24, 2011

Contd'.. Lumut Legacy

Assalamualaikum w.b.t.,

Today final dinner in Lumut brought me to Ikan Bakar Lumut that was suggested by one of Orient Star Hotel staff. He said this restaurant much better than D'Muara and Villa Ikan Bakar. Ordered "ikan bakar", squid fritter and butter prawn. Same like Teluk Muroh Ikan Bakar, I only can give mark below than  an average. Squid fritter is hard and butter prawn turn to egg prawn. Fish also not fresh and the sauce come with ikan bakar need an improvement.

What ever, it is my "rezeki" and should thank Allah s.w.t. for the foods, Alhamdulillah...

At first I taught in Lumut, it is easy to eat fresh fine cook seafood   at reasonable price from breakfast to dinner, but since monday I had been here, it is not as what I taught.

Wallah hu 'alam.

No comments:

Post a Comment