Assalamualaikum w.b.t.,

Hidup di dunia yang sementara ini banyak mengabui mata kita tentang matlamat kehidupan yang sebenarnya. Kita semakin terdesak dengan himpitan kehidupan dan berlumba-lumba untuk mencari kehidupan yang lazimnya lebih menampakkan keduniaa semata-mata.
Apakah ada di antara pelaburan yang semakin hari semakin kurang diberikan tumpuan? Namun, apakah kita menidakkan keperluan yang perlu kita sediakan di dunia bagi persediaan akhirat? Bagaimanakah pula pelaburan di dunia yang wajar dilakukan untuk persediaan akhirat kita? Wajar rasanya kita sama-sama bincangkan dan jadikan maklumat bersama ini sebagai panduan kita merentasi dunia untuk menempah tempat yang selesa di akhirat kelak, insyaallah.

Pandangan serta komen rakan-taulan, pak-pak ustaz, profesionalis, akauntan, hartawan, dermawan, pak/mak wan dan sebagainya boleh dikongsi untuk dijadikan panduan disamping memperkuatkan ukhwah sesama kita. Sila diemailkan pandangan anda ke mryteratak@gmail.com.


Wassalam.
5/11/2009
------------
Pemberitahuan: Semua maklumat di blog ini adalah pandangan peribadi melainkan dinyatakan sebaliknya. Sila rujuk kepada institusi atau badan yang berkaitan untuk maklumat lebih lanjut. Sebarang rujukan dari blog ini adalah risiko sendiri.Pengarang tidak bertanggungjawab di atas sebarang masalah yang timbul disebabkan oleh bahan diblog ini.

Friday, May 18, 2012

Time for gold again???

Gold inflation free???

-----------------

Thestar: Friday May 18, 2012

China Q1 gold demand hits record

SINGAPORE: China's gold demand hit a record high in the first quarter on investor worries over inflation and property market curbs, the World Gold Council (WGC) said, bucking a lower trend in global consumption driven by higher gold prices.
Global gold demand fell 5% on the year to 1,097.6 tonnes in the first three months of 2012, as jewellery and technology sectors bought less gold with average prices up 22% from a year earlier, but investment demand and central bank buying helped cushion the fall, the industry group said.
China remained the world's top gold consumer for the second quarter in a row, with its gold consumer demand up 10% to 255.2 tonnes, beating India's 207.6 tonnes, which was a 29% decline on the year. - Reuters

1 comment:

  1. eToro is the #1 forex broker for newbie and pro traders.

    ReplyDelete