Assalamualaikum w.b.t.,

Hidup di dunia yang sementara ini banyak mengabui mata kita tentang matlamat kehidupan yang sebenarnya. Kita semakin terdesak dengan himpitan kehidupan dan berlumba-lumba untuk mencari kehidupan yang lazimnya lebih menampakkan keduniaa semata-mata.
Apakah ada di antara pelaburan yang semakin hari semakin kurang diberikan tumpuan? Namun, apakah kita menidakkan keperluan yang perlu kita sediakan di dunia bagi persediaan akhirat? Bagaimanakah pula pelaburan di dunia yang wajar dilakukan untuk persediaan akhirat kita? Wajar rasanya kita sama-sama bincangkan dan jadikan maklumat bersama ini sebagai panduan kita merentasi dunia untuk menempah tempat yang selesa di akhirat kelak, insyaallah.

Pandangan serta komen rakan-taulan, pak-pak ustaz, profesionalis, akauntan, hartawan, dermawan, pak/mak wan dan sebagainya boleh dikongsi untuk dijadikan panduan disamping memperkuatkan ukhwah sesama kita. Sila diemailkan pandangan anda ke mryteratak@gmail.com.


Wassalam.
5/11/2009
------------
Pemberitahuan: Semua maklumat di blog ini adalah pandangan peribadi melainkan dinyatakan sebaliknya. Sila rujuk kepada institusi atau badan yang berkaitan untuk maklumat lebih lanjut. Sebarang rujukan dari blog ini adalah risiko sendiri.Pengarang tidak bertanggungjawab di atas sebarang masalah yang timbul disebabkan oleh bahan diblog ini.

Monday, October 17, 2011

Harga MPV kelas menengah - Pemasangan Tempatan

Seperti mana dibincangkan sebelum ini di tautan (Kadar Pinjaman Kenderaan / Hire Purchase Rate & MPV mana yang berbaloi untuk dimiliki) di bawah adalah sepintas lalu  harga MPV kelas menengah yang mendapat perhatian di Malaysia.

Keluasan dan fungsi binaan dalam juga berbeza bagi MPV di bawah.  Harga biasanya akan berubah bergantung kepada tawaran khusus oleh penjual dan aksesori yang diminta. Di bawah sekadar untuk rujukan.

1) Kia Rondo (Naza Citra II) 2.0

  • Naza Citra II Rondo EX – RM84,888
  • Naza Citra II Rondo EXS – RM88,888

2) Nissan Grand Livina

  • 1.8  RM98,800.00


3) Kia Citra RS/SE (special Edition)

  • 2.0  RM64,088.00

4) Chery Eastar Full Spec/w sun roof
  • 2.0  RM 83,988
5) Proton Exora H-line (A)

  • 1.6 RM76,998.00
6) Perodua Alza (A) Ezi
  • 1.5 RM69.990.00

No comments:

Post a Comment