Assalamualaikum w.b.t.,

Hidup di dunia yang sementara ini banyak mengabui mata kita tentang matlamat kehidupan yang sebenarnya. Kita semakin terdesak dengan himpitan kehidupan dan berlumba-lumba untuk mencari kehidupan yang lazimnya lebih menampakkan keduniaa semata-mata.
Apakah ada di antara pelaburan yang semakin hari semakin kurang diberikan tumpuan? Namun, apakah kita menidakkan keperluan yang perlu kita sediakan di dunia bagi persediaan akhirat? Bagaimanakah pula pelaburan di dunia yang wajar dilakukan untuk persediaan akhirat kita? Wajar rasanya kita sama-sama bincangkan dan jadikan maklumat bersama ini sebagai panduan kita merentasi dunia untuk menempah tempat yang selesa di akhirat kelak, insyaallah.

Pandangan serta komen rakan-taulan, pak-pak ustaz, profesionalis, akauntan, hartawan, dermawan, pak/mak wan dan sebagainya boleh dikongsi untuk dijadikan panduan disamping memperkuatkan ukhwah sesama kita. Sila diemailkan pandangan anda ke mryteratak@gmail.com.


Wassalam.
5/11/2009
------------
Pemberitahuan: Semua maklumat di blog ini adalah pandangan peribadi melainkan dinyatakan sebaliknya. Sila rujuk kepada institusi atau badan yang berkaitan untuk maklumat lebih lanjut. Sebarang rujukan dari blog ini adalah risiko sendiri.Pengarang tidak bertanggungjawab di atas sebarang masalah yang timbul disebabkan oleh bahan diblog ini.

Sunday, December 25, 2011

2011: Updated "Amanah Saham Bumiputra" Performance

Untuk perkongsian ilmu, prestasi ASB sepanjang zaman masih rendah kenapa??? Kemanakah unit amanah ini dilaburkan??? atau telah dileburkan???

Kita tunggu dan lihat satu lagi "reserve" dari duit rakyat terutamanya pekerja swasta iaitu prestasi keuntungan KWSP kepada pencanrumnya??? Yang telah menunjukkan prestasi yang membanggakan setakat ini adalah LHDN, peningkatan kutipan cukai pendapatan dari rakyat marhaen telah terbukti membanggakan dengan peningkatan sangat ketara... dengan itu kenaikan gaji diterima oleh LHDN juga memang bebaloi.....!!!!
Dan inilah bukti yang teraaaammmattt jelas.... duit dari rakyat, untuk rakyat dan dikembalikan semula kepada rakyat... EEMMM!!!! Really!!! Funny, Bunny!!!!

Tahun Berakhir 31 Disember 2007    2008   2009  2010  2011

Kadar Pengagihan                 8.00     7.00    7.30   7.5     7.65
Pendapatan Seunit (sen)

Bonus Seunit (sen)               1.00      1.75    1.25   1.25   1.15

----

Movie snapshot just for fun. Not related to the topic above... Enjoy!!


No comments:

Post a Comment