Assalamualaikum w.b.t.,

Hidup di dunia yang sementara ini banyak mengabui mata kita tentang matlamat kehidupan yang sebenarnya. Kita semakin terdesak dengan himpitan kehidupan dan berlumba-lumba untuk mencari kehidupan yang lazimnya lebih menampakkan keduniaa semata-mata.
Apakah ada di antara pelaburan yang semakin hari semakin kurang diberikan tumpuan? Namun, apakah kita menidakkan keperluan yang perlu kita sediakan di dunia bagi persediaan akhirat? Bagaimanakah pula pelaburan di dunia yang wajar dilakukan untuk persediaan akhirat kita? Wajar rasanya kita sama-sama bincangkan dan jadikan maklumat bersama ini sebagai panduan kita merentasi dunia untuk menempah tempat yang selesa di akhirat kelak, insyaallah.

Pandangan serta komen rakan-taulan, pak-pak ustaz, profesionalis, akauntan, hartawan, dermawan, pak/mak wan dan sebagainya boleh dikongsi untuk dijadikan panduan disamping memperkuatkan ukhwah sesama kita. Sila diemailkan pandangan anda ke mryteratak@gmail.com.


Wassalam.
5/11/2009
------------
Pemberitahuan: Semua maklumat di blog ini adalah pandangan peribadi melainkan dinyatakan sebaliknya. Sila rujuk kepada institusi atau badan yang berkaitan untuk maklumat lebih lanjut. Sebarang rujukan dari blog ini adalah risiko sendiri.Pengarang tidak bertanggungjawab di atas sebarang masalah yang timbul disebabkan oleh bahan diblog ini.

Friday, February 15, 2013

Premium Insurans Kenderaan Naik Bermula 15Feb2013??????

Assalamualaikum w.b.t.,

Benarkah Premium Insurans Kenderaan Naik bermula 15 Feb 2013? Berapa tinggi kenaikan?

Jika kenaikan ini benar, maka siri kenaikan  kos perkhidmatan bertambah lagi. Anda akan dikejutkan dengan siri-siri kenaikan dan pengenalan cukai perkhidmatan yang baru jika salah membuat pilihan. Kalau tiada kenaikan macam mana nak bayar kenaikan gaji dan elaun kakitangan kerajaan???

Untuk pengesahan sila hubungi agen insuran/takaful.

Kadar Baru Premium Insuran Kenderaan Naik Mulai 15 Februari 2013

No comments:

Post a Comment