Assalamualaikum w.b.t.,

Hidup di dunia yang sementara ini banyak mengabui mata kita tentang matlamat kehidupan yang sebenarnya. Kita semakin terdesak dengan himpitan kehidupan dan berlumba-lumba untuk mencari kehidupan yang lazimnya lebih menampakkan keduniaa semata-mata.
Apakah ada di antara pelaburan yang semakin hari semakin kurang diberikan tumpuan? Namun, apakah kita menidakkan keperluan yang perlu kita sediakan di dunia bagi persediaan akhirat? Bagaimanakah pula pelaburan di dunia yang wajar dilakukan untuk persediaan akhirat kita? Wajar rasanya kita sama-sama bincangkan dan jadikan maklumat bersama ini sebagai panduan kita merentasi dunia untuk menempah tempat yang selesa di akhirat kelak, insyaallah.

Pandangan serta komen rakan-taulan, pak-pak ustaz, profesionalis, akauntan, hartawan, dermawan, pak/mak wan dan sebagainya boleh dikongsi untuk dijadikan panduan disamping memperkuatkan ukhwah sesama kita. Sila diemailkan pandangan anda ke mryteratak@gmail.com.


Wassalam.
5/11/2009
------------
Pemberitahuan: Semua maklumat di blog ini adalah pandangan peribadi melainkan dinyatakan sebaliknya. Sila rujuk kepada institusi atau badan yang berkaitan untuk maklumat lebih lanjut. Sebarang rujukan dari blog ini adalah risiko sendiri.Pengarang tidak bertanggungjawab di atas sebarang masalah yang timbul disebabkan oleh bahan diblog ini.

Tuesday, February 23, 2010

Antara Saham Di Bursa Malaysia Yang Boleh Dipertimbangkan dan Dinilai.

Assalamualaikum w.b.t.,

Senarai di bawah adalah saham-saham yang boleh diberi perhatian untuk dinilai. Namun ingatlah, jika melabur ianya adalah risiko anda sendiri. Kedua, bagi muslim sila pastikan kautner yang berkaitan adalah patuh syariah. Ketiga, kenal pasti risiko dan kenalpasti nilai semasa saham berkaitan dan potensi yang masih terbuka. Melaburlah dengan bijaksana. Risiko adalah tinggi. Ingatlah rezeki datangnya dari Allah s.w.t. Mintalah dari NYA. Kebiasaanya pelaburan adalah dalam tempoh sederhana dan panjang. Ada juga tempoh singkat namun risikonya tersangatlah tingginya. Jika dikurniakan Allah s.w.t. dengan rezeki, jangan lupa keluarkan zakat dan bersadakahlah. Semoga keberkatan rezeki sentiasa bersama kita, insyaallah,

Source: http://wealth-trade.blogspot.com/2010/02/sailing-through-turbulence-time-with.html

High Dividend Stock

REIT

Potential Stock

No comments:

Post a Comment