Assalamualaikum w.b.t.,

Hidup di dunia yang sementara ini banyak mengabui mata kita tentang matlamat kehidupan yang sebenarnya. Kita semakin terdesak dengan himpitan kehidupan dan berlumba-lumba untuk mencari kehidupan yang lazimnya lebih menampakkan keduniaa semata-mata.
Apakah ada di antara pelaburan yang semakin hari semakin kurang diberikan tumpuan? Namun, apakah kita menidakkan keperluan yang perlu kita sediakan di dunia bagi persediaan akhirat? Bagaimanakah pula pelaburan di dunia yang wajar dilakukan untuk persediaan akhirat kita? Wajar rasanya kita sama-sama bincangkan dan jadikan maklumat bersama ini sebagai panduan kita merentasi dunia untuk menempah tempat yang selesa di akhirat kelak, insyaallah.

Pandangan serta komen rakan-taulan, pak-pak ustaz, profesionalis, akauntan, hartawan, dermawan, pak/mak wan dan sebagainya boleh dikongsi untuk dijadikan panduan disamping memperkuatkan ukhwah sesama kita. Sila diemailkan pandangan anda ke mryteratak@gmail.com.


Wassalam.
5/11/2009
------------
Pemberitahuan: Semua maklumat di blog ini adalah pandangan peribadi melainkan dinyatakan sebaliknya. Sila rujuk kepada institusi atau badan yang berkaitan untuk maklumat lebih lanjut. Sebarang rujukan dari blog ini adalah risiko sendiri.Pengarang tidak bertanggungjawab di atas sebarang masalah yang timbul disebabkan oleh bahan diblog ini.

Wednesday, August 3, 2011

LINK6: Jom Heboh! Wakaf dan Jariah... Jom! Tambah Akaun Pelaburan Akhirat

Assalamualaikum w.b.t.,

Di bawah adalah link untuk tambah pelaburan. Pelaburan ini dibuat di kemboja. Sebahagian dari kos untuk korban dan aqiqah disalurkan untuk pembangunan Islam dan majlis berbuka puasa di Kemboja. Jadi rebutlah peluang ini untuk membuat keuntungan berganda dalam bulan yang penuh barakah ini, Ramadhan al Mubarak.

Hanya Allah s.w.t. sahaja yang layak memberi balasan baik yang setimpal bagi mereka yang berjihad dijalan NYA.

Untuk peringatan bersama. Hidup ini bukan untuk menerima tetapi untuk memberi.. Kita tidak ditanya apa yang kita dapat tetapi apa yang dilakukan untuk agama Allah s.w.t.

Anjuran al-Ameen Serve.
Wassalam.

No comments:

Post a Comment